آخرین ترندهای اینترنت اشیا در سال ۲۰۱۹

پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰، ۳۰ میلیارد دستگاه اینترنت اشیا ساخته شود. با فراگیر شدن اینترنت اشیا و به خصوص کاربردهای فراوانی که در صنعت پیدا کردهاست، شناخت این حوزه و آشنایی با آخرین دستاوردهای آن، برای علاقهمندان به کارآفرینی و نوآوری، امری ضروری است. با توجه به روند رشد بسیار سریع اینترنت اشیا و به خصوص اینترنت اشیا صنعتی (IIoT)، بسیار طبیعی است که صنایع و حوزههای کاری مختلف، از حوزهی سلامت گرفته تا صنایع سنگین و حتی خردهفروشیها، تحت تاثیر اینترنت اشیا قرار گیرند.
اینترنت اشیا، ترندهای بسیار زیادی، به خصوص در سالهای اخیر، داشتهاست. در این مطلب به ۸ مورد از آخرین ترندهای اینترنت اشیا در سال ۲۰۱۹، اشاره میکنیم.
۱-کاربردهای اینترنت اشیا در خردهفروشیها
با ورود اینترنت اشیا، بازار خردهفروشی با تغییرات زیادی همراه خواهد بود. بعضی از ترندهای جذاب این حوزه عبارتند از: قفسههای هوشمند، سیستمهای بررسی خودکار و رباتهای کارمند.
تجهیزات اینترنت اشیا به صاحبان خردهفروشیها و کارمندان کمک میکنند، خطاهای انسانی را کاهش دهند و مدیریت زنجیرهی تامین را بهینه کنند. با این کار، حتی مشتریان نیز، از خدمات بهتری بهرهمند میشوند و تجربهی دلپذیری از خرید خواهند داشت. با ظهور فروشگاههای اینترنتی، مغازههای خرده فروشی در معرض خطر جدی قرار گرفتند. آنها سعی دارند با استفاده از اینترنت اشیا (IoT) و ایجاد تجربهای خوشایند برای مشتری، سهم بازار خود را پس بگیرند. به عنوان یک مثال سادهی اینترنت اشیا در خردهفروشیها، میتوان به فناوری NFC برای پرداخت اشاره کرد.
۲- امنیت، یکی از مهمترین نگرانیها
با پیشرفت سریع اینترنت اشیا، نگرانیهای امنیتی نیز دربارهی آن افزایش مییابد. استفادهکنندگان از تجهیزات اینترنت اشیا، همواره در معرض حملهی هکرها و خطرات امنیتی قرار دارند.
تولیدکنندگان تجهیزات اینترنت اشیا تا به امروز، استانداردهای امنیتی را آنچنان رعایت نکردهاند؛ بنابراین، در سال ۲۰۱۹ و همچنین سالهای بعدی، یکی از مهمترین ترندهای حوزهی اینترنت اشیا، امنیت است. تولید کنندگان وسایل اینترنت اشیا، باید استانداردهای امنیتی مورد نیاز را برای کاربران خود فراهم کنند تا اطلاعات آنها در معرض خطرات مختلف قرار نگیرد؛ در غیر اینصورت، دیر یا زود، سهم بازار خود را از دست میدهند.
۳-کاربردهای اینترنت اشیا در حوزهی سلامت
در سالهای اخیر، با گسترش استفاده از فناوریهای روز دنیا در حوزهی سلامت، این حوزه با پیشرفتهای قابل توجهی روبرو بودهاست. بر اساس پیشبینیهای آماری، تا سال ۲۰۲۱، اینترنت اشیا در حوزهی سلامت، ارزشی معادل ۷۲ میلیارد دلار پیدا میکند.
استفادهکنندگان از ابزارهای اینترنت اشیا پوشیدنی، مانند ساعتها و مچبندهای هوشمند، میتوانند در لحظه وضعیت سلامتی خود را بررسی کنند و دادههای تولیدشده به وسیلهی دستگاههای مختلف را برای پزشک خود ارسال کنند. این دادهها، پزشکان را قادر میسازد تا از راه دور، سطح قند خون و ضربان قلب فرد را بررسی کنند و در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام دهند.
در بیمارستانها، استفاده از ابزارهای اینترنت اشیا، کارکنان را قادر میسازد تا محصولات مورد استفاده در بیمارستان را مدیریت و منابع را کنترل کنند و ابزارهای مختلف را تحت نظارت قرار دهند تا از هرگونه مشکل پیشگیری نمایند.
۴- توسعهی تجهیزات Internet of Things
مفاهیم خانهی هوشمند و دفتر هوشمند، در حال فراگیرشدن هستند. بنابراین، اگر تا چند سال آینده، غذای تهیه شده توسط اجاق گاز هوشمند خوردید یا با دستورات صوتی تلویزیون را روشن کردید، خیلی تعجب نکنید! صنعت الکترونیک تا سال ۲۰۲۰، ارزشی معادل دو تریلیون دلار پیدا خواهد کرد و فرصت بسیار ارزشمندی برای سرمایهگذاری است. از نظافت و شستشوی خانه گرفته تا مسائل حفاظتی، همه را به اینترنت اشیا بسپارید. این بازار با سرعت زیادی در حال رشد است و اتفاقات هیجانانگیزی را رقم میزند.
۵-کاربردهای اینترنت اشیا در بازاریابی
در آیندهای نزدیک، شاهد تولید ابزارهای متعدد اینترنت اشیا، برای استفاده در بازاریابی خواهیم بود. وسایل هوشمند، از مهمترین ابزارها برای تبلیغات و بازاریابی هستند.
به عنوان مثال، شرکت Marketo، که یکی از زیرمجموعههای شرکت ادوبی است، محصولات متعددی را در زمینهی بازاریابی با استفاده از iot ارائه میکند. به گفتهی این شرکت، اینترنت اشیا، فرصت ارزشمندی را پدید آوردهاست تا بازاریابان، با شناخت و تحلیل بهتر رفتار مشتریان، محصولات بهتری به آنان ارائه دهند. در اینفوگرافیک زیر که توسط شرکت Marketo تهیه شدهاست، تاکید شده که بازاریابان آینده، با بهرهگیری از ابزارهای اینترنت اشیا، به مثابهی یک متخصص داده، تصمیمگیری میکنند.
۶-افزایش استفاده از رایانش مرزی (Edge Computing)
پیشرفتهای حوزهی اینترنت اشیا، باعث شده سایر حوزهها نیز برای همگام شدن با این رشد سریع، محصولات جدیدی تولید کنند. با گسترش اینترنت اشیا، چالشهای مرتبط با کلاندادهها جدیتر و عمیقتر شدهاند؛ پهنای باند، سرعت شبکه و … برخی از این چالشها هستند.
ابزارهای مبتنی بر اینترنت اشیا در آیندهای نزدیک، به جای استفاده از رایانش ابری، از رایانش مرزی (Edge Computing) استفاده خواهند کرد. پیشبینی شده است تا سال ۲۰۲۰، ۱۸ درصد کل بودجهی مصرف شده در صنعت اینترنت اشیا، در توسعهی زیرساختهای مرزی (Edge) هزینه شود.
محصول Nest cam IQ، یکی از مواردی است که از رایانش مرزی استفاده میکند. این دوربین، با استفاده از رایانش مرزی، تصویر شخص را بررسی میکند و در صورت مغایرت، اخطار میدهد. سایر دوربینها، با کاربرد مشابه این دوربین، از رایانش ابری به جای رایانش مرزی استفاده میکنند.
۷-اینترنت اشیا با موبایل سازگارتر میشود
در اوایل توسعهی اینترنت اشیا، بسیاری از دستگاهها تنها برای استفاده در دسکتاپ، بهینه شده بودند. اما، با تغییر رویکرد و رویهی کاربران و استفادهی وسیع آنها از موبایل، تولیدکنندگان تجهیزات iot، بهینهسازی نسخهی موبایل را در اولویت قرار دادهاند.
با استفاده گستردهتر اینترنت اشیا در موبایل و با در نظر گرفتن این اصل که رفتار مشتریان در موبایل با دسکتاپ متفاوت است، شرکتها نیز باید رویکرد خود را تغییر دهند. کاربران انتظار دارند، تجهیزات اینترنت اشیا، راهکارهای خوبی به آنها ارائه کند و تجربهی مطلوبی برای آنان فراهم سازد. صاحبان فروشگاهها نیز برای جذب مشتری بیشتر، باید استفاده از اینترنت اشیا را در اولویت قرار دهند.
۸-آموزش متمرکزتر IoT
مانند هر صنعت دیگری، توسعهی اینترنت اشیا، بیش از هر چیز به نیروی متخصص این حوزه نیازمند است. تعداد نیروی متخصص حال حاضر، جوابگوی نیاز شدید این صنعت نیست. موسسات بسیاری اقدام به راهاندازی دورههای مختلف برای تربیت نیروی متخصص کردهاند. این موسسات مدارک معتبری نیز به فارغالتحصیلان اعطا میکنند. دورههای آموزشی آنلاین اینترنت اشیا نیز روزبهروز بیشتر میشوند.
نتیجهگیری
اینترنت اشیا شاید قدرتمندترین ابزار فناورانهی حال حاضر و آینده باشد. شاید هنوز هم برخی از موارد استفاده از IoT، گنگ و غیرواضح باشد. فارغ از کوچک یا بزرگ بودن، همهی کسبوکارها، باید در پی استفاده از این فناوری برای جذب بیشتر مشتری و ارائهی خدمات بهتر باشند.